Slovenias sjarmerende kystlinje

av | Adventure, Roadtrip, Rundreiser

Slovenias sjarmerende kystlinje

Det de mangler i antall kilometer kystlinje har de tatt igjen med en stor dose sjarme og autensitet. Slovenia, med sine knappe 47 km kystlinje klemt innimellom Italia og Kroatia, fremstår autentisk og uoppdaget, ihvertfall for oss nordboere.

Kysten har kun 4 landsbyer: Piran, Portoroz, Koper og Izola som ligger som perler på en snor bundet sammen av bil- og gangveier. Under mitt besøk i denne regionen av Slovenia fikk jeg bli kjent med tre av disse sjarmerende kystbyene, Piran, Portoroz og Izola. 

Slovenias kystlinje

Utsikt over Izola. I bakgrunnen ser du Italia

PROMOSAMARBEID

Sjarmerende og nesten bilfrie Piran

Piran ligger idyllisk til mellom klipper og røff kystlinje, og har ca. 4000 innbyggere. Landsbyen ligger plassert på en stripe av land som strekker seg utover i havet. Det er på denne utstikkeren, omgitt av klart vann, du finner vakre bygninger og et imponerende kaianlegget, og det er her du kan vandre på sjarmerende og trange gater. Piran har beholdt mye av middelalderstrukturen den ble bygget på, og vandrer du rundt kan du stadig oppdage nye og sjarmerende detaljer. Til og med klesvasken blir vakker i slike omgivelser!

For å komme inn til Piran med bil må du være bosatt der. Alle besøkende må benytte et stort parkeringsannlegg som er plassert ved inngangen til byen og deretter ta beina fatt. Selv om det ikke er en lang gåtur er det også satt opp gratisbuss de få metrene inn til sentrum.

Piran i Slovenia

Utsikt over Izola. I bakgrunnen ser du Italia

Utsikt Piran, Slovenia

Utsikt over i Piran fra toppen av Piran Hotel

Bakgater i Piran, Slovenia

I Pirans bakgater. Rustikk, fargerik og vakker!

Moderne Portoroz

Portoroz har ca. 3000 innbyggere i ligger like før Piran om du kjører hovedveien inn til de to landsbyene. Her finnes store hoteller og resorter, og fremtoningen er litt mer moderne enn i Piran. Til Portoroz reiser du gjerne for å slappe av på stranden, bo på flotte hoteller og nyte en spabehandling eller to. Der finnes også casinoer i Portoroz om du liker å tilbringe kveldene med litt gambling. 

Når vi besøkte stedet var der en stor Harley Davidson samling der så hele hovedgaten var dekket med flagg, telt, bannere og annet Harley Davidson tilbehør og ikke minst motorsykler! Vi fikk derfor ikke sett Portoroz slik den gjerne fremstår til vanlig men den så koselig ut selv med alle ekstaeffektene.

Trenger du flere reisetips? Sjekk ut den komplette Reiseguide til Slovenia her

Den koselige havnebyen Izola

Izola var en koselig havneby med kaiannlegg for fiskebåter, seilbåter og yachter, og hadde en kaipromenade med små restauranter og kafeer som var super å benytte om ettermiddagen og kvelden. Isola og området rundt har ca. 16.000 innbyggere og siden det ligger nesten helt tett på den Italienske grensen er både Slovensk og Italiensk offisielle språk.

Vi bodde på Marina Hotel under vårt besøk i denne delen av Slovenia og hadde flott utsikt mot havnen og direkte tilgang til havnepomenaden.

Fiskebåter i havnen av Iszla, Slovenia

Fiskebåter i havnen av Izola

Izola i solnedgang, Slovenia

Izola i solnedgang

På SUP langs Slovenias kystlinje

Det unike med Slovenias kystlinje er at nesten uansett hvor på kysten du befinner deg kan du se både til Kroatia og Italia. Vi hadde oss bl.a. en SUP tur over ca. 5 km av kystlinjen og hadde super utsikt mot begge nabolandene hele tiden.

Like ved og mellom byene langs kysten finnes det små strender hvor det går an å ta en forfriskende dukkert. Deler av kysten er klippete og røff og gir flott utsikt fra land. 

SUP langs Slovenias kystlinje

Fin stil på SUP langs Slovenias kystlinje

Turen til Slovenia var en del av kampanjen #GoSlovenia arrangert som et samarbeid mellom NordicTB og Slovenian Tourist Board for å fremme Slovenia som reisemål. Alle meninger og betrakninger er helt og holdent mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011. Hun driver i dag boutique byrået Syde AS som leverer tjenester innen markedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon primært for reiseliv-, opplevelse- og handelsbedrifter. Gjennom destinasjonsmarkedsføringstjenesten Travel.Syde produseres og publiseres profesjonelt innhold for internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer, både journalistisk feature artikler, content marketing og programmatisk annonsering. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. I mange år drev hun det Nordiske influenserbyrået og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige. Disse tjenestene er nå en del av Syde. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)