Glimt av Norge

#GjenoppdagNorge roadtrippen i sommer tok meg gjennom alle landets fylker, over høye fjell, langs vakker kystlinje, åpne vidder og gjennom tette skoger. 

Over en periode på 5 opplevelsesrike uker kjørte jeg 9798 kilometer, jeg besøkte over 100 ulike reiselivsaktører og traff massevis av hyggelige mennesker langs ruten. Jeg satt igjen med tusenvis av bilder, både fra kjøreopplevelsen og bedriftsbesøkene jeg foretok, og utallige unike norgesopplevelser. Her kan du få noen glimt av Norge, gjennom noen utvalgte foto tatt iløpet av turen.

Skarv på fjell

Skarv i midnattsol på en liten øy utenfor Bleik på Andøya. Dette bildet tok jeg fra en ribbåt på en utrolig spennende hval- og fuglesafari med SeaSafari Andenes.

Våtedalen

Utsikt mot Byrkjelo og Våtedalen. Jeg gjorde et kort stopp langs veien på tur ned fra Utvikfjellet for å forevige dette bildet.  

Borestranden

Borestranden på Jæren. Etter å ha tilbringt natten i et Tinyhouse på Boretunet tok jeg meg en kort spasertur på Borestranden.  Her finner du et virkelig surfeparadis og lange sandstrender.

Kossdalen

I Kossdalen på Osterøy ligger det som sies å være Norges bratteste vei, med en stigning på hele 27%. Oppå toppen ligger et lite mosedekket skogholt som virkelig kan få i sving fantasien om tusser og troll.

Tørrfisk og kystkultur

Tørrfisk på rad og rekke ved Museet Kystens Arv i Indre Fosen. Tørrfisk representerer en viktig del av norges handels- og kystfartshistorie og er også en viktig næring i dagens samfunn.

Lista

Utsikt fra Lista Fyr. Dette området er regnet som ett av de første som ble isfrie etter istiden. Landskapet, med sine tydelige morenemasser, bærer preg av isens forflytning og forming.

Runde

Fugletitting på Runde. Runde er en av de mest artsrike plassene for fugler i Norge, og en av de mest populære artene er lundefuglen som hekker i store kolonier her. Landskapet ved fuglefjellet er dramatisk og værutsatt med bratte fjellklipper som stiger loddrett opp fra havet. 

Ballstad

Ballstad er et lite fiskevær i Lofoten. Selv med over 1000 års historie som fiskevær er stedet fremdeles aktivt med en stor fiskeflåte og fiskemottak. Her produseres også Møllers Tran, og på kaien finnes verdens eneste transmakebu.

Varangerhalvøya

På tur gjennom Nasjonal Turistveg Varanger som går fra Varangerbotn til det fraflyttede fiskeværet Hamningberg. Landskapet på den siste delen av strekningen er helt spesielt og dramatisk, og preges av sorte spisse fjellformasjoner som den smale veien skjærer seg gjennom.

Kongekrabbe

Kongekrabbe er en svært så populær delikatesse med et ganske fryktingytende utseende. Under mitt opphold i Honningsvåg fikk jeg være med på en konkekrabbesafari med aktivitetsleverandøren Destinasjon 71 grader Nord. Vi både fanget og spiste denne kjempekrabben som jeg foreviget på bildet.

Astruptunet

Astruptunet, som ligger i en fjellside med utsikt over Jølstravannet, var kunstneren Nicolai Astrups hjem i 15 år. Stedet er nå omgjort til et museum med tilhørende kunstgalleri. Astrup fant inspirasjon til mange av hans berømte malerier i dette fantastiske landskapet.

Tørrfisk på hjell

Fra Svolvær sentrum kan du titte over til de store hjellene hvor årets tørrfisk henger og klargjør seg. Det er også mulig å ta turen ut til området for å ta en nærmere titt, og lukt, på herligheten.  

Strandnellik

Like ved Under, den berømte nedsenkede restauranten i Lindesnes kommune, fant jeg disse flotte strandnellikene mellom klippene.

Jølstravatnet

Jølstravatnet er Norges 15. dypeste innsjø med sine 233 meter på det dypeste. Innsjøen er over 30 milometer lang og går fra Skei i nord til Vassenden i vest, hvor den har sitt utløp til Jølstra. 

Kannesteinen

En av de mest kjente landemerkene på Måløy er Kannesteinen. Steinen er formet over tusener av år av is og steiner som bølgene har slått innover mot land. Kannesteiner er ca. 3 meter høy og et yndet fotoobjekt for besøkende.

Rørvikstranda

Rørvikstranda i Lofoten ligger vakkert til med sin hvite sandstrand omkranset av runde steiner og med en liten elv som slunger seg ned i bakkant. Et populært sted for både soling, lek og bading (selv om vanntemeraturen kanskje ikke er den høyeste) 

Bleikstranda

Av de mange flotte sandstrendene i Vesterålen er nok dette min absolutte favoritt. Bleikstranda er nesten 3 kilometer lang og byr på hvit sand, klar sjø og lune sanddyner du kan nyte solen mellom. Fulglefjellet Bleiksfjellet ser du uti havet i bakgrunnene av bildet.

Hamningberg

Hamningberg er et lite fraflyttet fiskevær helt ytters på Varangerhalvøya. Her går livet i sakte tempo med sine værbitte, grå husfasader og ville natur. 

Tvillingfossen Låtefoss

Tvillingfossen Låtefoss er et velkjent syn for de som har ferdes i Odda-området på Vestlandet. Fossen har en fallhøyde på 165 meter før den treffer Opovassdraget. Låtefoss har vært et populært turiststed helt siden 1800-tallet og sammen med Låtefoss bro, et yndet fotomotiv. 

Fyrlykt i midnattsol

Fyrlykt i midnattsol utenfor Andenes på Andøya i Vesterålen. Andenes er det nordligste punktet i Vesterålen, og ligger helt på kanten av kontinentalflaket. I undervannsdalen Bleiksdjupet, like utenfor kysten av Andenes, har hvalen har sitt tilholdssted. Dette gjør området helt optimalt for hvaltitting året rundt.

Beitedyr i vernet kulturlandskap

Dyr på beite i vernet kulturlandskap hos Klostergarden på Utstein. Klostergarden produserer lammekjøtt av prima kvalitet under merkenavnet Klosterlam.

Stardalselva

Stardalselva går gjennom Våtedalen fra Skei til Bergheimsvatnet ved Byrkjelo. Jeg gjorde et hurtig fotostopp oppå en liten bro som krysser over elven og fanget dette øyeblikket. 

Sandane i Nordfjord

Vakker utsikt fra gårdsbygningen ved Gardsbrenneriet mot eplehagen, Nordfjorden og Gimmestad på andre siden av fjorden.

Utsikt mot Senja

På vei mot Andenes stoppet jeg langs veien for å fange denne spennende utsikten på kamera. Fjellene i det fjerne er på Senja. 

Revsvatnet

Like nedenfor Preikestolen Basecamp ligger Revsvatnet. Jeg tok meg en kort spasertur etter frokost for å forevige det stille vannet som reflekterte fjellene og himmelen på en nesten speilblank overflate.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)