Utforsk New York’s gjemte perler med New York Adventure Club

av | Storbyopplevelser

Utforsk New York’s gjemte perler med New York Adventure Club

Det som begynte som et morsomt tiltak for å bli bedre kjent med New York for unggutten Corey William Schneider da han flyttet til byen for noen år siden har utviklet seg til å bli et spennende online samfunn. I dette online samfunnet utforskes de mer ukjente og gjemte sidene og av og perlene i New York flere ganger i uken. New York Adventure Club tar deg med bak fasadene på fabrikker og i produksjonslokaler, har omvisning og historieformidling i nedlagte teatersaler og lukkede klubber, de arrangerer kurs og smakinger, og utforsker og oppdager New York «behind the scene» sammen med medlemmene og interesserte besøkende.

Fra tilbud for vennegjengen til fulltidsjobb med New York Adventure Club

Corey William Schneider hadde et ønske om å bli kjent med New York på en morsom og interessant måte da han flyttet til storbymetropolen. Han inviterte derfor venner og bekjente med på å besøke ukjente områder og plasser i byen hver lørdag. For å holde det oversiktlig startet han en liten facebook gruppe som han benyttet til å legge ut sine planer og invitasjoner på. Sakte men sikkert bygget facebookgruppen seg opp med stadig nye og nysgjerrige medlemmer, og arrangementene hans ble fulltegnet på kort tid. Da han så den enorme interessen for å oppdage byen på en annerledes måte stiftet han New York Adventure Club, og begynte deretter å jobbe fulltid med prosjektet. I dag teller gruppen nesten 10.000 medlemmer og Corey arrangerer i gjennomsnitt 10 eventer i uken sammen med lokalkjente guider og spennende kontakter.

Oppdag New York med New York Adventure Club

Opplevelsene du kan ha med New York Adventure Club finner du ikke i de tradisjonelle guidebøker eller som et massetilbud til turister. Tilbudet er først og fremst myntet på Newyorkere, men også interesserte besøkende som vil utforske de mer utilgjengelige delene av New York kan booke en plass og delta på arrangementene deres. Arrangementene holdes kun for begrenset antall personer i hver gruppe, så det gjelder å være tidlig ute om du skal få plass. Eventkalenderen oppdateres med periodens tilbud kun 3-4 uker før de arrangeres og vil derfor alltid være aktuell og tilpasset årstid og andre sentrale hendelser.

Les også: Gatekunst på høyt nivå i Bushwick, New York

Før et planlagt besøk til New York hadde jeg fått et tips om New York Adventure Club, og fulgte med på de arrangementene som kunne være interessante under mitt opphold. Det var mange! Både tur med lokalkjente på undergrunnens mer ukjente områder, omvisning på kunst- og graffitidekorerte hotell, og kurs i trapeskunst og øksekasting, for å nevne noe. Tilbudene var mange og varierte og pågangen var stor. Det arrangementet som imidlertid fanget min interesse umiddelbart var et «Behind the Scenes»-arrangement hos klubbhuset til The Explorers Club.

The Explorer Club i New York. Her treffes medlemmer over en drink for å diskutere fremtidige ekspedisjoner og oppdagelser

The Explorers Club «behind the scene»

Hvem er medlemmene i The Explorers Club?

The Explorers Club er akkurat det det høres ut som, en klubb for verdens utforskere. Medlemmene her er forskere og eventyrere, polfarere, astronauter og fjellklatrere. De er de modige og uredde, men samtidig kalkulerte og nysgjerrige. Noen av de mest kjente medlemmene er berømte «førstemenn». Her har vi blant annet vår egen Roald Amundsen som førstemann på sydpolen i godt selskap med Charles Lindbergh som var førstemann til å fly solo over Atlanterhavet og Neil Armstrong som var førstemann på månen.

Den høyeste æren som kan gis av The Explorer Club er Explorers Club medaljen som gis til personer med ekstraordinære bidrag til vitenskapelig forskning eller til velferd for menneskeheten. Av nordmenn har både Roald Amundsen, Fridjof Nansen og Thor Heyerdal mottatt denne medaljen for sine vitenskapelige bidrag.

Les også: Mattrender i New York: Urbant. lokalt og nostalgisk

Klubbhuset er egentlig kun åpent for medlemmer

Klubbhuset i New York er åpent kun for medlemmer, så det å få komme inn i klubblokalene og se på alle klenodiene klubben har samlet og mottatt oppigjennom årene er et privilegium. Her finnes utallige skatter gitt som gaver fra medlemmer og samarbeidspartnere eller samlet av klubben selv.

Hvert eneste bilde, møbel og gjenstand som befinner seg i huset har en spennende historie å fortelle. Salongen prydes med et bord fra ett av skipene som overlevde angrepet i Pearl Harbour, og om du vil kan du sitte på en stol fra 1742, opprinnelig fra Westminster Abbey. Som dekor finnes blant annet en stor globus som Thor Heyerdal benyttet til å planlegge sin Kon Tiki-ekspedisjon på. I baren står også kameraet som ble benyttet til å filme «Wings». I styrerommet benyttes det bordet som Theodore Roosevelt planla Panamakanalen på, og øverst i klubbhuset ligger et eget kartrom som CIA benyttet hyppig etter 9/11 hendelsene, for å nevne noen få.

Les også: En guide til New York’s subway

The Explorer Club flagget har vært på expedisjoner over hele verden…og månen! 

The Explorer Club har også et eget flagg som medlemmene bærer med seg på godkjente ekspedisjoner, og flere av flaggene har vært med på over 30-40 ulike turer. Ett av flaggene har vært både på verdens høyeste punkt og verdens dypeste punkt. Mange flagg er rundt om i verden på oppdagelser og ekspedisjoner nå, men mange av de godt brukte og historisk betydningsfulle flaggene er utstilt i klubblokalene. Her finnes miniatyrflaggene som var med på månen i 1969 og flagget Thor Heyerdal hadde med på blant annet Kon Tiki-ekspedisjonen.

Den berømte og beryktede årsmiddagen i The Explorers Club

Den årlige middagen til The Explorers Club klubben er berømt for sine eksotiske og spesielle retter. Her blir det gjerne servert fritert skorpion, jordbær toppet med larver og insekter, insekts wok og andre eksotiske retter. Også i baren i klubbhuset holder de den kulinariske utforskertrangen vedlike. Som barsnacks serveres det alltid tørkede insekter, noe som er svært populært blant medlemmene og deres gjester.

Robin Dale Oen er The Explorers Club medlem

Klubben og dets medlemmer er i aller høyeste grad aktive og aktuelle også i dag. De satser mye på å rekruttere unge forskere og oppdagere, og Robin Dale Oen, broren til den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen fra Øygarden, er en av de ferskeste medlemmene. Hans arbeid med stiftelsen «The Dale Oen Experience» (DOE) og alle ekspedisjonene og ungdomsprosjektene han har deltatt på og organisert i denne sammenhengen kvalifiserte til medlemskap og vel så det.

Explorer Club flagg som har vært med på utallige ekspedisjoner rundtom i verden er utstilt i lokalene

Dette er Explorer Club miniatyrflagget som var med til månen! 

Klubbhuset er fullt av klenodier som klubben har fått i gaver fra fjernt og nært

Mange tunge beslutninger er tatt rundt dette bordet

Tørkede innsekter serveres som snacks i Explorer Club baren. Kanskje ikke noe for enhver smak? 

Corey satser videre på New York Adventure Club

Corey har planer om å utvide Adventure Club-tilbudet også til andre byer og ser for seg et verdensomspennende online samfunn som ønsker å oppdage og utforske byer og tettsteder i ulike deler av verden. Enn så lenge er det kun i New York tilbudet finnes og stadig nye opplevelser og eventer legges til i kalenderen. I fremtiden planlegger han blant annet å re-arrangere berømte historiske fester og har mange tanker om nye og spennende områder av New York å oppdage.

Har du planer om en tur til storbymetropolen er et arrangement med New York Adventure Club helt perfekt for deg om liker å gå litt utenfor turistløypene og satser på å krydre oppholdet med unike og annerledes opplevelser.

Les også: New York for første gang – dette må du ikke gå glipp av 

This post is also available in: English

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011. Hun driver i dag boutique byrået Syde AS som leverer tjenester innen markedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon primært for reiseliv-, opplevelse- og handelsbedrifter. Gjennom destinasjonsmarkedsføringstjenesten Travel.Syde produseres og publiseres profesjonelt innhold for internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer, både journalistisk feature artikler, content marketing og programmatisk annonsering. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. I mange år drev hun det Nordiske influenserbyrået og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige. Disse tjenestene er nå en del av Syde. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)